Meer dan duizenden make-up, verzorgingsartikelen en andere beautyartikelen van tientallen A-merken.

Blog

  • Home
  • Cosmetica
cosmetica-trends

De cosmetica-industrie is de afgelopen jaren enorm gegroeid en er zijn veel nieuwe trends te zien. Het jaar 2020 heeft veel veelbelovende nieuwe cosmetica-trends gebracht die de komende jaren waarschijnlijk nog meer zullen groeien. Deze trends omvatten het gebruik van natuurlijke ingrediënten, het verminderen van verpakkingen en het verminderen van schadelijke stoffen in cosmetica.

Ten eerste, naarmate de consumenten steeds meer bewust worden van de schade die door synthetische stoffen wordt veroorzaakt, is er een trend naar het gebruik van natuurlijke ingrediënten in cosmetica. Steeds meer bedrijven zijn begonnen met het gebruik van natuurlijke ingrediënten zoals kruiden, oliën, plantenextracten en andere plantaardige ingrediënten in hun cosmetica. Deze natuurlijke ingrediënten zijn beter voor de huid en hebben een verzachtend effect op de huid. Bovendien zijn deze ingrediënten milieuvriendelijk en helpen ze bij het verminderen van de milieueffecten van cosmetica.

Ten tweede, er is een tendens waarneembaar naar het verminderen van verpakkingen. Veel bedrijven zijn begonnen met het gebruik van verpakkingen die gemaakt zijn van hernieuwbare materialen zoals glas, karton en plastic. Deze verpakkingen zijn milieuvriendelijker dan de traditionele plastic verpakkingen en helpen bij het verminderen van de milieueffecten van cosmetica. Bovendien helpen deze verpakkingen bij het verminderen van de afvalberg.

Ten derde, er is een tendens waarneembaar naar het verminderen van schadelijke stoffen in cosmetica. Veel bedrijven hebben hun ingrediëntenlijsten aangepast en schadelijke stoffen zoals parabenen, ftalaten en sulfaten verwijderd uit hun producten. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid, dus het verwijderen ervan helpt bij het verminderen van de schadelijke effecten van cosmetica.

Deze trends laten zien dat de cosmetica-industrie steeds meer bewust wordt van de schadelijke effecten van synthetische stoffen en steeds meer streeft naar milieuvriendelijkere producten. Deze trends zullen waarschijnlijk de komende jaren nog meer groeien en zullen de cosmetica-industrie verder veranderen.

Geef een reactie